Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ομάδα παραδοσιακών χορών

Το τμήμα αυτό το συλλόγου ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 με πρωτοβουλία του γυμναστή Λάμπρου Καραχάλιου και με πρώτους χορευτές κυρίως μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Παξών. Με τη μετάθεση του γυμναστή η ομάδα έμεινε ορφανή. Παρόλα αυτά δεν διαλύθηκε και το 2000 εναπομείνας πυρήνας 12 κοριτσιών με την καθοδήγηση της νεοφερμένης γυμνάστριας Ιωάννας Χρονοπούλου άνοιξε νέα σελίδα για το τμήμα αυτό του συλλόγου μας. Στις 25 Μάρτη του 2000 το τμήμα αυτό έδωσε την πρώτη του μεγάλη παράσταση με 45 χορευτές αντιπροσωπεύοντας το νησί μας στις εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Χωριών στο Μπυστρέ της Τσεχίας.
Ζάκυνθος 2013

Έκτοτε κάνει κάθε χρόνο δικές του παραστάσεις κυρίως τον Αύγουστο, δίνει χρώμα στα καλοκαιρινά πανηγύρια, στολίζει τις εκδηλώσεις της 25ης Μάρτη και μετέχει σε πολιτιστικές ανταλλαγές του Συλλόγου μας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, με πιο πρόσφατες τις παραστάσεις που έδωσε στο Κάστρι, ελληνόφωνο χωριό της Νότιας Ιταλίας.
Περισσότερα από 164 άτομα κάθε ηλικίας διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Το τμήμα παραδοσιακών χoρών του συλλόγου μας έχει πλέον προχωρήσει στην έρευνα τοπικών μουσικοχορευτικών παραδόσεων και ενδυμασιών. Στις παραστάσεις τα μέλη χορεύουν ντυμένα με στολές, πιστά αντίγραφα των γνήσιων Παξινών στολών, που μπορείτε να θαυμάσετε στο λαογραφικό μας μουσείο. Από το 2004 και μετά νέες στολές έχουν ραφτεί με έξοδα του Δήμου Παξών. Δεκαπέντε παιδικές παραδοσιακές στολές Κερκύρας προσφέρθηκαν πρόσφατα στην Ομάδα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου μας από την Μάρθα Στεργίου στην μνήμη της πρόωρα χαμένης κόρης της Κατερίνας.

    Υπό ενημέρωση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου